joi, 10 iulie 2014

Tutorial suport iPad personalizat

articol tradus si adaptat in limba romana de aici

Am gasit un tutorial care mi se pare util, nu neaparat pentru cei ce au iPad-uri, ci pentru orice posesor de telefon sau tableta, pe care doreste sa il / o personalizeze.
E bun si pentru a-l face cuiva cadou, de asemenea.

Aveti nevoie de urmatoarele:

  • o carcasa potrivita pentru tableta sau smartphone-ul pe care vreti sa il personalizati, din plastic
  • Fabric Mod Podge
  • Satin Mod Podge
  • Un material cu modelul preferat
  • O pensula
  • Foarfece
  • Foarfece de detaliu (daca nu aveti, sunt bune si forfecutele de unghii)  
  • Hartie cerata (hartie de copt) (pentru a proteja suprafata de lucru)
  • O coala de smirghel fin
De exemplu, carcase pentru telefoane gasiti aici, la preturi foarte bune.
Cea din fotografie este cea care a fost utilizata pentru acest proiect, fiind cumparata din asa zisele "dollar store", care exista si pe la noi (cele cu pret unic).
IMG_6990

IMG_6991

Taiati materialul astfel incat sa fie putin mai mare decat suprafata pe care il veti aplica, apoi intindeti, cu pensula, Fabric Mod Podge si lasati sa se usuce. Aceasta ii confera o rezistenta la apa si in timp.

IMG_6994

Puneti carcasa pe o suprafata dura, ca suport (puteti utiliza si un tocator sau o masa), apoi smirgheluiti usor suprafata, pentru ca Mod Podge sa adere mai usor.
Nu e nevoie sa smirgheluiti prea tare, ci doar cat sa nu mai fie atat de lucioasa.

IMG_6995

Daca doriti un aspect final satinat, utilizati Satin Mod Podge. Intindeti un strat de Mod Podge pe carcasa si apoi aplicati materialul deasupra, avand grija sa indepartati toate cutele si lasati sa se usuce.
IMG_7035
Pentru a adera si marginile inauntru, trebuie sa aveti putina rabdare. S-ar putea sa fie nevoie sa fixati materialul (fie cu mana, fie cu niste carlige) pana cand se usuca lipiciul - iar colturile va trebui sa le taiati pe mijloc, pentru a le putea suprapune). De asemenea, asigurati-va inainte ca din cauza grosimii materialului, iPad-ul sau smartphone-ul sa nu mai incapa in carcasa, caz in care va recomand sa atasati materialul doar pe partea din spate, lasand o margine de 0.5 cm libera (doar ca, in acest caz, trebuie sa taiati materialul foarte bine si cat mai drept).
Nu e greu, e doar nevoie de putina rabdare.
 
IMG_7029

Folositi forfecuta pentru a taia zonele care trebuie lasate libere (porturile iPad-ului/smartphone-ului, camera, difuzor, etc.).Lasati totul sa se usuce, apoi aplicati din nou cateva straturi, lasandu-le sa se usuce intre aplicari.
Make an iPad cover for a dollar
Asta e tot. Acum aveti o carcasa minunata, unicat, pentru voi sau pentru un prieten. Tineti minte ca Mod Podge face materialul sa fie putin mai transparent, astfel incat, daca materialul nu este gros, cumparati o carcasa alba sau a carei culori sa se potriveasca cu materialul.
Cam asta e, am intrat in ziua de joi cu articolul despre Mod Podge, insa, pe cuvantul meu, am inceput sa il scriu de ieri. :))
Pe curand,

CrisStina

Un comentariu: