vineri, 27 martie 2015

...ziua pentru copii! Lasati-va copiii sa isi decoreze propriile tricouri!

Salut.
Acum aproximativ o luna, am descoperit cernelurile Ink Effects de la DecoArt. Spun le-am descoperit, insa la figurat, deoarece inca nu le-am folosit eu insami. De ieri, sunt si in magazin, aici, si abia astept sa le folosesc impreuna cu copiii mei. Bineinteles ca le puteti folosi voi pentru voi, dar, dupa cum veti vedea, pentru transfer, putem utiliza foile din cartile de colorat, pe care le coloram, apoi le transferam pe material. De asemenea, pot face propriile lor desene.

Ce e diferit fata de alte cerneluri / markere pentru textile?
Faptul ca Ink Effects se utilizeaza pe hartie normala de copiator, desenul fiind apoi transferat pe material, cu ajutorul fierului de calcat.

De pe site-ul producatorului, am preluat lista de intrebari frecvente, asa numitele FAQ:
1. E necesar sa pictez pe hartie speciala?
Nu! Puteti utiliza hartie normala de copiator, hartie dintr-un caiet sau chiar pagini din carti de colorat.
2. Liniile negre de pe paginile de colorat sau modelul tiparit se vor transfera pe material?
Nu, decat in cazul in care utilizati o imprimanta laser. Liniile tiparite la imprimanta laser se vor transfera, dar vor fi putin vizibile. Imaginile din cartea de colorat sau tiparite la imprimanta inkjet nu se vor transfera pe material. Daca doriti totusi sa apara, va trebui sa desenati deasupra lor cu cerneala neagra Ink Effects. Va sugeram sa pictati liniile dupa ce pictati restul imaginii, pentru un aspect mai cizelat.
3. Cerneala trebuie sa se usuce complet inainte de a transfera cu fierul imaginea?
Da. Timpul de uscare este in general intre 30 si 45 de minute. Puteti scurta acest timp utilizand un uscator de par.
4. Pot spala materialele decorate cu Ink Effects?
Da, dar in apa rece (pana la 30 de grade Celsius). Totusi, cu cat este mai mare continutul de bumbac din material, cu atat mai mult se va diminua intensitatea imaginii, chiar daca ati utilizat inainte baza de aplicare.
5. Pot utiliza Ink Effects pe bumbac?
Intensitatea culorilor transferate va fi diferita, in functie de compozitia materialului. Pentru cele mai bune rezultate, utilizati materiale ce contin 30% bumbac sau mai putin. Pentru c

ele ce contin mai mult bumbac, pregatiti suprafata cu Baza de Aplicare pentru bumbac pentru a mari puterea de absorbtie a materialului.

6. Am aplicat Baza de aplicare pentru bumbac si mi-a lasat pete. Ce sa fac?
Incercati sa tineti materialul in pozitie verticala, apoi dati cu spray, in loc sa tineti spray-ul deasupra materialului, plasat pe o suprafata plana. Astfel, petele vor fi mult mai rare.
7. Pot combina cernelurile pentru a obtine mai multe nuante?
Da! Paleta de culori Ink Effects contine culori de baza, dar nu sunteti limitati de ceea ce gasiti in recipient. Combinati cernelurile in proportii variate, pentru a obtine nuante noi. E bine sa testati culorile rezultate pe o bucata de material, ca sa vedeti ce culoare va rezulta, avand in vedere ca aceasta difera mult dupa fixarea cu fierul de calcat.

8. Pot utiliza Ink Effects pe matase?
Nu recomandam utilizarea acestora pe matase. De asemenea, nici baza de aplicare pentru bumbac nu este potrivita pentru acest material.
Alte indicatii pe care le-am citit, in pliant sau pe site, sunt:

Un desen poate fi aplicat de trei ori pe material (scazand intensitatea, de la unul la altul).
Cerneala adera la majoritatea materialelor sintetice (Acetat, Nylon, Lycra) si pe materialele naturale sau sintetice ce contin pana la 70% sintetice. Pentru a transfera desene efectuate cu Ink Effects pe materiale ce contin mai mult de 30% bumbac, folositi inainte Spray-ul cu Baza de Aplicare pentru bumbac.
Cand transferati imaginea, nu tineti fierul in acelasi loc, pentru a evita urmele de la orificiile de ventilare. Calcati pentru aproximativ 30 de secunde.
Cerneala se absoarbe in material, fara a schimba aspectul acestuia.
Atentie, cand folositi cerneala, ghidati-va dupa culoarea de pe capac si nu dupa culoarea de pe hartie,
deoarece, atunci cand e transferata, difera foarte mult.Mai jos aveti cateva imagini si un tutorial, dar
gasiti mai multe aici.
 

Cam atat deocamdata! Spor la creatie! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu